Referenser

Cargotec Sweden AB

”Maria är en fantastisk resurs till vår verksamhet i chefsstöd, utbildning och individuellt samtalsstöd. Hon har ett högt förtroende både från chefer och våra medarbetare. Då Maria tillgodosett våra högt ställda krav kan jag varmt rekommendera henne till liknande uppdrag”

Anna Gärdenskog
HR Generalist
Cargotec Sweden AB

Projektledarutbildning

”Maria är en pedagogisk och inspirerande kursledare”

”Maria är en mycket kompetent lärare som blandar teori, gruppövningar och gruppdynamik på ett väldigt bra sätt.”

”Jag känner mig inspirerad och taggad att sätta igång med mina nya verktyg!”

Deltagare,
4-dagars Projektledarutbildning

PostNord Strålfors

”Jag har anlitat Maria när jag har behövt extern hjälp i min grupp. Som chef behöver man stöd i vissa situationer och hjälp för att lossa på en del saker. Maria är väldigt erfaren och har varit ett bra bollplank och löst upp utmaningarna i gruppen på ett bra sätt. Jag kan verkligen rekommendera henne.”

Birgitta Gustavsson
Finance Manager
PostNord Strålfors

Volvo CE Braås

”Jag har haft förmånen att ha tillgång till Marias proffsiga support både på min förra och nuvarande arbetsplats. Marias enkla, tydliga och konkreta stöd och verktyg för att komma framåt i sin utveckling är alltid mycket uppskattat av våra medarbetare.”

Håkan Ljungqvist
HR Director
Volvo CE Braås

Region Kronoberg

”Maria är en engagerad och inspirerande förläsare som brinner för det hon gör. Hon är kompetent, glad, uppmuntrande och positiv. Hon har en tendens att göra det svåra enkelt och för fram sitt budskap på ett tydligt och roligt sätt.

Maria gör det enkelt för åhörare att förstå olika personlighetstyper som man möter främst i yrkeslivet. Hon varvar teori med praktik och med sitt varma raka sätt för Maria fram sitt budskap och är mycket intressant att lyssna på. Hon ger sig i kast med stora som små dilemman och skapar perspektiv som leder till större insikt och förståelse gentemot varandra.”

Marie Karlsson
Avdelningschef | Medicinavdelning 2
Ljungby Lasarett
Region Kronoberg

IKEA Components

”Maria blandar teori runt både fysiska om mentala processer hos människan med övningar som bjuder upp till egen reflektion för individen. Att detta görs i grupp gör att Maria också stöttar det kollektiva lärandet och ökar medvetenheten både hos individer och organisation. Genom hennes support har både organisationen och individerna fått stöd på förändringsresan”

Katarina Plantin,
Talent Manager, IKEA Components

Mjölby kommun

Maria arbetade som rektor hos oss via sitt företag Newmountain. Hon var först inne som handledare när vi skulle skapa nya team på skolan. Hon skapade direkt en god kontakt med lärarna och när vi fick ett vikariat som rektor var hon en naturlig kandidat.

Maria är en dialogskapande och handledande ledare. Vi är mycket nöjda med hennes insatser, både som handledare och som rektor.

Niclas Jacobsson
Förskolechef
Mjölby kommun

Idé & Resurs Centrum

”Maria är professionell och levererar till 100% och utvärderingarna från deltagarna är på högsta topp”

Carina Kronstedt,
VD Idé & Resurs Centrum

Ljungby kommun

“Presentationen var spot on! Tydliga förklaringar, mycket lärorikt och intressant!”

Deltagare workshop – Personlig effektivitet, grupputveckling
Ljungby kommun

Länsförsäkringar Skåne

”Maria möter alla individer med respekt och låter var och en förklara/berätta den egna upplevelsen av situationen. Hon hjälper till med att få förståelse för vad som hänt och framför allt för hur man ska jobba framåt. Hon skapar insikt i individens roll i konflikten.

Maria styr processen men låter individerna själva hitta verktyg för hur man ska förhålla sig till varandra och kunna arbeta tillsammans på ett professionellt sätt.

Tydlig uppföljning av hur man använder de verktyg som jobbats tagit fram. Respektfullt bemötande genom hela processen där båda parter känner sig lika värda”

Maria Höjer
HR specialist
Länsförsäkringar Skåne

Coachcentrum

”In my opinion Maria Nyberg is an ambitious, intuitive and powerful coach. With clients she is naturally grounded, listens well and is very creative in finding approaches and solutions that will support the client”.

Gunilla Lundqvist
ICF Associated Certified Coach
Coachcentrum

Avonova Hälsa AB

”vonova Hälsa anlitar Maria som konsult till vår verksamhet i Älmhult. Som konsult för Avonova möter Maria kundanställda för att ge stöd och råd i utmaningar i arbetslivet samt handleder chefer och HR. Samarbetet med Maria fungerar mycket tillfredställande.”

Anna Jönsson,
Hälsocenterchef Älmhult/Helsingborg

Electrolux Laundry Systems Sweden

”Jag har haft förmånen att ha Maria som leverantör hos flera arbetsgivare. I de olika uppdrag som hon utfört så har jag alltid varit lika tillfredsställd och belåten. Marias tillvägagångssätt vilar på en klar visad respekt och förståelse för situationen och dess individ/individer. Då hon är väldigt lyhörd så är hon snabb på att sätta sig in i kundens behov och situationsanpassa uppdraget. Ett samarbete som jag varmt rekommenderar.”

Jessika Ledin,
Employee & Industrial Relations and Resourcing Specialist

IRC Ljungby

”Maria tjänstgör som extern lärare/konsult på IRC Yrkeshögskola i Ljungby. Levererar på absolut bästa sätt och är mycket omtyckt av de studerande”

Pekka Pelkonen
Utbildningsledare
IRC Ljungby

IKEA Fastigheter

Maria är en samarbetspartner med mycket bred kompetens vilket tydligt ses i resultaten av de uppdragen hon tar sig an. Hon har lätt för att snabbt skapa en bild av behovet och situationsanpassar sig väl till de olika uppdragen/individerna på ett målfokuserat, effektivt och humant sätt. Maria är dessutom väldigt enkel och trevlig att samarbeta med.

Petra Flensburg
HR Manager
IKEA Fastigheter

Studenter på olika YH utbildningar

”Maria Nyberg är kunnig och flexibel”
”Maria Nyberg var en kanonutbildare och en mentor att ta med sig ut i livet”
”Marias föreläsningar var mycket bra, hon kan sitt ämne väl och lär ut på ett pedagogiskt sätt”
”Maria är en fantastisk människa som delar med sig på ett pedagogiskt och äkta sätt”

Studenter på olika YH utbildningar (KAM, Lager och Logistik, Inköp Supply Management m.fl)

Region Kronoberg

”I september 2016 hade ÖNH och hudkliniken i Region Kronoberg sin kick-off i Växjö. All personal, cirka sjuttio personer, samlades för att under en halvdag ”workshopa” kring ämnet ”Bemötande”.

Organisationskonsult Maria Nyberg guidade gruppen genom förhållningssätt, självinsikt, attityder och professionalitet, allt för att inbjuda till nya tankesnurror och aha-upplevelser. Vi upplevde dagen som bra och givande och kan rekommendera Maria som föredragshållare”

Magnus Järvholm
Verksamhetschef Hudkliniken och ÖNH kliniken
Region Kronoberg

Snittbetyg på insatsen från deltagarna: 8,9/10